U bent hier

Zo werkt u aan kwaliteit in de huisartsenzorg

1. Start hier

De kwaliteit van de Nederlandse huisartspraktijken is hoog. Het NHG wil u als praktijkhoudend huisarts de ondersteuning bieden die u nodig heeft om de randvoorwaarden van goede zorg in uw praktijk te organiseren, en indien nodig, de kwaliteit te verbeteren. Laat u inspireren door de video, download de infographic of ga direct aan de slag met onze praktische hulpmiddelen, passend bij uw situatie.

 

 

 

 

 

Animatie: hoe zet ik een kwaliteitssysteem op?

2. Kies nu uw situatie:


Ik wil:


Huisartsen aan het woord over werken aan kwaliteit in de praktijk

Als huisarts werken aan mijn kwaliteit

U wilt een goede dokter zijn voor uw patiënten. Als NHG ondersteunen wij u hier graag bij. Met nascholing en het visitatieprogramma helpen wij u om uw kennis en vaardigheden op peil te houden, uw eigen functioneren te onderzoeken en doorlopend te verbeteren. Laat u inspireren door de video, download de infographic of ga direct aan de slag met onze praktische hulpmiddelen, passend bij uw situatie.

 

 

Ik wil nu aan de slag met:
Meer weten over specifieke thema's?

→ Delegeren van medische handelingen
→ Spreekuurondersteuning
 Beheer medische hulpmiddelen
→ Infectiepreventie
→ Patiëntveiligheid
→ Klachtenopvang
→ ICT in uw praktijk
→ Visitatie voor herregistratie
→ Patiëntervaringen
Spiegelinformatie

Huisartsen en praktijkeigenaren over kwaliteit


“Kwaliteit in de praktijk levert voor de patiënt direct op dat hij veilig geholpen wordt op een voor hem toegankelijke manier. En ook nog eens zoals het volgens de laatste ontwikkelingen zou moeten. Dat hij goede zorg krijgt.”

Sanne Wisman Huisarts, Amsterdam

 


“Toen ik de praktijk net had overgenomen was het voor de patiënten aftasten wat ze van mij als dokter konden verwachten. Maar toen ik de praktijkcertificering kreeg, was direct duidelijk dat ik verantwoord en veilig werk. Patiënten merken nu dat iedereen in mijn praktijk op dezelfde manier werkt en dat processen gemakkelijker, sneller en beter lopen.”

Jan Hoekstra Huisarts, Castricum

 

Op zoek naar iets anders? Zoek verder in ons dossier kwaliteit. Of geef uw feedback aan NHG over kwaliteit.